Rode wijn wandeling Duitsland

 

Het Ahrdal, met zijn milde klimaat, meer dan 1.450 zonuren per jaar en de  geringe hoeveelheid neerslag heeft een bijzondere aantrekkingskracht op natuurliefhebbers, wijnkenners, fijnproevers en sportievelingen.

Romantici noemden de Ahr ooit “de wildste dochter van de Rijn” geen wonder bij de aanblik van de romantisch slingerende rivier, de bizarre rots formaties, de ruïnes, idyllische kastelen en de pittoreske wijn terrassen.

De Rode-wijn-wandelroute geldt niet alleen onder wandelgekken als een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. De route met als symbool de rode druif op een witte achtergrond voert over een afstand van 35 km door met wijnstokken begroeide hellingen en wijngaarden, en van de mooiste uitkijkpunten naar de meest schilderachtige wijndorpjes, die af en toe worden gedomineerd door imposante burchtruïnes.

Deze en vele andere prachtige wandelroutes zijn door de plaatselijke Eifelvereniging uitstekend bewegwijzerd.

Ze hebben er mede voor gezorgd, dat het Ahrdal als “Wandelparadijs” tot ver over de grenzen bekend is geworden.

Over een afstand van 89 km slingert de Ahr door het dal. De bijzondere aantrekkingskracht ligt in de veelzijdigheid van het landschap: aan de Midden-Ahr komen vele kloven voor, de rotsen zijn sterk gespleten. Vooral ten noorden van de Ahr, met zijn eeuwenoude, steile wijngaarden, ruwe rotsen en hoogoprijzende bossen wordt wijnbouw bedreven. Tussen Rech en Marienthal wordt het dal heel breed om vervolgens bij een uitstekende rots, genaamd “Bunte Kuh” (Bonte Koe) weer te versmallen

Vanaf Bad Neuenahr-Ahrweiler wordt het dal plotsklaps weer heel breed en gaat in de mondingsdelta bij Remagen over in een vruchtbaar weidelandschap.

De facettenrijkdom van een van de mooiste zijdalen van de Rijn, het Ahrdal, loopt uiteen van glooiende groene heuvels tot ruwe, bizarre rotsformaties. Het unieke natuurlandschap maakt indruk. Neem de tijd om even uit te rusten bij een van de vele spectaculaire uitkijkpunten en geniet van het uitzicht over de Ahr. Ontdek de uitgebreide flora & fauna van het Ahrlandschap incl.

Langs de 35 kilometer van de Rotweinwanderweg tussen Bad Bodendorf en Altenahr heb je  spectaculaire vergezichten. Als het weer mee werkt en dat doet het meestal in het Ahrtal. is het goed lopen op de heuveltoppen.