Italiaanse recepten

concept !!!

SICILIAANSE PASTA MET TOMATEN, KNOFLOOK & AMANDELEN

INGREDIENTEN 6 PERSONEN

* 500 gr fusilli lunghi of andere pasta naar keuze
* 250 gr cherry tomaatjes
* 6 ansjovisfilets
* 25 gr gele sultana’s
* 2 tenen knoflook, fijngehakt
* 2 eetlpls kappertjes, uitgelekt
* 50 gr geblancheerde amandelen
* 60 ml olijfolie, extra vierge
* bosje basilicum

 

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan water aan de kook en doe er dan pas zout in
2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking (regelmatig roeren) en begin 2 minuten voor de aangegeven tijd te controleren of de pasta al gaar is
3. Maak intussen de saus door alle overige ingrediënten (behalve de basilicum) in de keukenmachine te doen
4. Druk een paar keer op de pulsknop tot je een grove saus hebt
5. Schep vlak voor het afgieten van de pasta een kop kookwater uit de pan
6. Giet 2 eetlpls door de vulopening van de keukenmachine en druk nog een paar keer op de pulsknop
7. Doe de uitgelekte pasta in een verwarmde schaal
8. Giet de saus erover, hussel goed, voeg eventueel nog wat kookwater toe
9. Garneer met basilicumblaadjes

 

PASTA ALA GENOVESE “ ANGELLA NIGELLA “.

1. INGREDIENTEN
2. 500 gram bloemig aardappelen (geschild en gesneden in 1.5 cm blokjes
3. • 500 gram lint pasta
4. • 200 gram sperziebonen (afgesneden en snij doormidden)
5. • 100 gram verse basilicum
6. • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas of kaas naar eigen smaak.
7. • 1 teentje knoflook (gepeld)
8. • 200 ml olijfolie
bereiding
doe de aardappel in een grote pan met voldoende gezouten water om de pasta later, en breng aan de kook.
Kook de aardappelen gaar, ongeveer 20 minuten, voeg dan de pasta. Controleer of het pakket koken instructies en op ongeveer 4 minuten voor het einde van de opgegeven kooktijd, voeg de sperziebonen. Als u gebruikmaakt van ambachtelijke ei linguine, die minder tijd nodig heeft, u zult moeten veranderen van uw strategie.
13. 3. Terwijl dit weg borrelt is, suizen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine. Voordat u de steelpan uitlekken, verwijder en reserve over ½ Beker van de kokende vloeistof. Tip de gedraineerde aardappelen, bonen en pasta terug in de droge pan.
14. 4. Toevoegen de pesto van de processor en genoeg koken water te geven van een loopneus saus die jassen de strengen van pasta, terwijl u door met een vork of pasta klauw werkt. Serveer onmiddellijk.